Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα Career Skills διεξάγεται σε δίμηνους κύκλους και περιλαμβάνει εκπαιδεύσεις, εισηγήσεις, coaching, συμπλήρωση τεστ αυτοαξιολόγησης και αναγνώρισης αναγκών, βιωματικά εργαστήρια και πρακτική εφαρμογή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία  να κατανοήσουν, να εξασκήσουν και να αναδείξουν πολλές από τις δεξιότητες (soft skills) που είναι απαραίτητες για το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν από ειδικά καταρτισμένους trainers με μεγάλη εμπειρία στην εκμάθηση των soft skills.

Communication Skills

Επικοινωνία είναι η μεταφορά πληροφοριών μεταξύ σημείων, μεταξύ ανθρώπων. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν ιδέες, απόψεις, γεγονότα, ακόμα και συναισθήματα. Η εποχή μας χαρακτηρίζεται απο αυτόν ακριβώς τον καταιγισμό πληροφοριών που μεταφέρονται μανιωδώς από κάθε πηγή προς κάθε κατεύθυνση, με λόγια ή χωρίς, ψηφιακά ή όχι.

Η δυσκολία έγκειται τόσο στη σωστή «αποστολή» όσο και στη σωστή «λήψη» και «επεξεργασία» του μηνύματος ώστε να αποφεύγουμε τις παρεξηγήσεις και τις παρερμηνείες, να διευκολύνουμε την αλληλεπίδραση με τους γύρω μας, να λέμε-δείχνουμε αυτό που εννοούμε, να επικοινωνούμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Η καθημερινότητα περιλαμβάνει όγκο πληροφοριών που πρέπει να αποκωδικοποιηθούν και να αξιοποιηθούν και μάλιστα σε περιβάλλοντα απαιτητικά.

Ανεπτυγμένες δεξιότητες επικοινωνίας βοηθούν την αποτελεσματική εργασία σε ομάδες, την επίλυση προβλημάτων, τη λήψη αποφάσεων,την διαπροσωπική επαφή, την ανάπτυξη αυτοπεποίθησης  και πολλούς άλλους τομείς της προσωπικότητας απαραίτητους για την εξέλιξη του καθενός μας. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι δεξιότητες επικοινωνίας κατατάσσονται πρώτες μεταξύ των απαραίτητων χαρακτηριστικών για υποψήφιους εργαζόμενους.

Το εισιτήριο που χρειάζεσαι για τη σύγχρονη αγορά εργασίας!

Negotiation Skills

Οι άνθρωποι μεταξύ τους έχουν διαφορές, μικρότερες ή μεγαλύτερες. Όσο περισσότερο επικοινωνούμε και συσχετιζόμαστε με άλλους, τόσο οι διαφωνίες πληθαίνουν. Διαφορετικές ανάγκες, επιθυμίες, στόχοι, επιδιώξεις και απόψεις είναι μόνο μερικές από τις αιτίες.

Με τη διαπραγμάτευση επιτυγχάνεται η αμοιβαία αποδεκτή λύση, ένας συμβιβασμός που δε συνεπάγεται απαραίτητα συμφωνία σε κάθε λεπτομέρεια αλλά εξεύρεση της χρυσής τομής. Σε κάθε αντιπαράθεση οι εμπλεκόμενοι επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τους ίδιους.

Στον εργασιακό χώρο καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανάλογης φύσεως προβλήματα και η επέμβαση που απαιτείται είναι καθοριστικής σημασίας για όλους, είτε εμπλέκονται άμεσα είτε έμμεσα. Αποτελεί σημαντικότατο προσόν, λοιπόν, η ικανότητα εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης, ενός τρόπου να μη διαρραγεί η εμπιστοσύνη και η συνοχή μεταξύ των μελών μιας ομάδας, ενός οργανισμού.

Μάθε κι εσύ πώς να βρίσκεις τη χρυσή τομή και εντυπωσίασε τον εαυτό σου!

Problem-Solving Skills

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη με ανατροπές, προβλήματα και σπαζοκεφαλιές.

Τα προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι διαχωρίζονται σε αυτά που η λύση τους δεν ακολουθεί απαραιτήτως κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις και δεν έχουν σαφή αναμενόμενα αποτελέσματα και σε αυτά που για να λυθούν απαιτούνται συγκεκριμένες κινήσεις και αποφάσεις με εξίσου συγκεκριμένα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, για τη λύση των προβλημάτων επιστρατεύονται λογικοί μηχανισμοί με στόχο την ερμηνεία και αποκωδικοποίηση του δεδομένου ζητήματος. Η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κανείς ποιός ακριβώς είναι ο στόχος και ποιές μέθοδοι ταιριάζουν καλύτερα στην εκάστοτε περίσταση είναι ουσιώδης και χωρίς αυτήν δύσκολα μπορούμε να ελπίζουμε σε επιτυχή έκβαση.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, πως παρ’ όλο που τα προβλήματα είναι εγγενή στην καθημερινή ζωή και είμαστε συνηθισμένοι να τα αντιμετωπίζουμε με κάποιον τρόπο, υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης των τεχνικών και αξιοποίησης πολύ περισσότερων δυνατοτήτων για ακόμα καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα.

Γίνε κι εσύ αποτελεσματικός και αντιμετώπισε κάθε σύνθετο πρόβλημα!

Decision-making Skills

Η επίλυση προβλημάτων απαιτεί και ικανότητες λήψης αποφάσεων.

Συχνά ακούγεται ότι είναι δύσκολο να λάβουμε αποφάσεις. Η αλήθεια είναι πως η ζωή μας καθορίζεται από μικρές και μεγάλες αποφάσεις. Άλλες αφορούν μικρής σημασίας ζητήματα, όπως το τί θα φάμε ή πού θα πάμε διακοπές, και άλλες φαίνεται να καθορίζουν πολλά πράγματα στο παρόν και το μέλλον μας, όπως μία αλλαγή καριέρας ή η επιλογή σπουδών.

Πόσο εύκολα ή πόσο γρήγορα πήρες την τελευταία σου απόφαση; Οι περισσότεροι επιλέγουν να μην αντιμετωπίσουν κάποιο δίλημμα έγκαιρα αλλά αντιθέτως σπαταλούν χρόνο στη συγκέντρωση όλο και περισσότερων πληροφοριών και γνωμών άλλων, από τους οποίους μάλιστα ζητούν λύσεις αποποιούμενοι έτσι την ευθύνη για το αποτέλεσμα της απόφασης.

Η ικανότητα λήψης αποφάσεων, βασικό στοιχείο που πρέπει κάθε υποψήφιος να κατέχει, έγκειται στη δυνατότητα που έχει κάποιος να επιλέγει την καταλληλότερη μεταξύ δύο ή περισσότερων πιθανών λύσεων για ένα πρόβλημα.  Η διαδικασία αυτή μπορεί να ακολουθεί τόσο ενστικτώδεις όσο και λογικές τακτικές.  Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει κανείς να εμπλέκεται προσωπικά στην διαδικασία λήψης της.

Μία πρόκληση που είμαστε σίγουροι ότι θα δεχτείς!

Teamwork Skills

Από το ποδόσφαιρο μέχρι το μπάσκετ, από ένα συγκρότημα μέχρι τις παρέες σου, από μια εκδρομή μέχρι την ίδια σου την οικογένεια, όλα στη ζωή είναι ομαδικά. Άλλωστε ποιός μπορεί να ζει απομονωμένος;

Είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι, η καθημερινότητά σου εξαρτάται από πολλούς άλλους και επηρεάζει άλλους τόσους. Αυτή είναι η ουσία του «ομαδικού παιχνιδιού». Οι κανόνες είναι απλοί:

Άκου ενεργητικά, μίλα ουσιαστικά. Δείξε εμπιστοσύνη και υποστήριξε τους «συμπαίκτες» σου. Αναγνώρισε τους ρόλους και διαχειρίσου τις καταστάσεις. Όταν η ομάδα λειτουργεί σωστά το αποτέλεσμα είναι σίγουρο. Άλλωστε, πολλά μυαλά είναι καλύτερα από ένα, ας είναι και πανίσχυρο.

Μάθε μαζί μας πώς να γίνεις ο MVP της ομάδας σου!

Time Management Skills

Πόσα προλαβαίνεις να κάνεις μέσα σε 24 ώρες; Η ζωή είναι σύντομη και η καθημερινότητα έχει καταλήξει πιεστική. Καλείσαι να διαχειριστείς τη δουλειά σου, την προσωπική σου ζωή, τις οικογενειακές υποχρεώσεις…και όλα αυτά μέσα σε μισή ημέρα. Το άγχος συσσωρεύεται, οι δουλειές αναβάλλονται, ραντεβού ακυρώνονται και εσύ τρέχεις.

Η διαχείριση του χρόνου είναι απαραίτητη λειτουργία στην εποχή μας, όπου το multi-tasking κυριαρχεί σε κάθε τομέα. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα απέναντι σε συνυποψηφίους σου. Είμαστε σίγουροι ότι  μαζί θα ανακαλύψουμε πώς μπορείς να «μεγαλώσεις» την ημέρα σου!

Adaptability Skills

Ο σύγχρονος κόσμος χαρακτηρίζεται από ραγδαίες αλλαγές. Ανατροπές μέρα με τη μέρα, λεπτό το λεπτό. Όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να χαράξουν μία σαφή πορεία. Ακόμα κι ο εργασιακός χώρος δεν παραμένει ανεπηρέαστος.

Καλείσαι κι εσύ να διατηρήσεις την ισορροπία σου, το κίνητρό σου και να αυξήσεις την αποδοτικότητά σου μέσα σε απαιτητικό και εναλλασσόμενο περιβάλλον. Απαιτείται ψυχραιμία και μεθοδικότητα ώστε να πετύχεις αυτόν τον στόχο.

Κάνε το πρώτο σου βήμα μαζί μας και δε θα το μετανιώσεις!

Organizational Skills

Με όλες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνεις καθημερινά συσσωρεύονται εργασίες που απαιτούν αφοσίωση και συγκέντρωση. Στον εργασιακό χώρο, όπου πολλά εξαρτώνται από την κάθε σου κίνηση και απόφαση, θα πρέπει να είσαι τόσο προσεκτικός όσο και αποτελεσματικός. Η αρχή για αυτό βρίσκεται στην οργάνωση.

Η τάξη στον εργασιακό χώρο σου, και πολύ περισσότερο η ιεράρχηση των εκκρεμοτήτων σου, είναι το κλειδί για την επιτυχία. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να διαχειριστείς μεγαλύτερο όγκο εργασιών από αυτόν που φαντάζεσαι και με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Οργανώσου. Αύξησε τη δυναμική σου. Μπορείς.

Critical thinking Skills

Είσαι ικανός να επεξεργάζεται και να ερμηνεύεις κριτικά, να αξιοποιείς, να αναλύεις, να συνθέτεις και να αξιοποιείς τις πληροφορίες που δέχεσαι σε μόνιμη βάση; Είσαι ο κατάλληλος!

Η ανάπτυξη αυτού του skill απαιτεί συστηματική προσπάθεια με αφοσίωση και εγρήγορση. Η αρχή μπορεί να γίνει σήμερα. Μαζί μας θα κάνεις την πρώτη κίνηση για την κατάκτηση ενός από των σημαντικότερων δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επαγγελματική και προσωπική σου πορεία!

Computer-Social Media Skills

Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας το περνάμε μπροστά σε μία οθόνη. Μεγάλη ή μικρή, στο κινητό μας τηλέφωνο, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή μας. Παράλληλα, το πλήθος όσων δικτυώνονται σε κοινωνικά μέσα αυξάνεται γεωμετρικά και οι άνθρωποι συνδέονται μέσω διαδικτύου για πολλούς λόγους, ακόμα και επαγγελματικούς. Η ψηφιοποίηση των εργασιών και η εισχώρηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους οργανισμούς είναι πλέον δεδομένη.

Στην εργασία σου καλείσαι να διαχειριστείς και να αξιοποιήσεις τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας και των κοινωνικών δικτύων για να βελτιώσεις τις υπηρεσίες και την αποδοτικότητά σου αλλά και να μεγιστοποιήσεις το όφελος για τον οργανισμό για τον οποίον εργάζεσαι.

Γνωρίζουμε πως οι ικανότητές σου σχετικά με την τεχνολογία είναι ήδη εξαιρετικά ανεπτυγμένες. Όμως πάντα υπάρχει ένα μυστικό που θες να μάθεις.

Ανακάλυψέ το τώρα και κανε τη διαφορά!

Research Skills

Σίγουρα είσαι από αυτούς που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις και σίγουρα σου δημιουργούνται απορίες. Είναι η σπίθα για να αποκτήσεις τις ικανότητες έρευνας και αναζήτησης που απαιτούνται σε κάθε σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.  Αρκεί να ακολουθήσεις απλά βήματα:

Σκέψου τί είναι αυτό για το οποίο θες να μάθεις και τί ακριβώς θέλεις να ξέρεις. Παρατήρησε, οργάνωσε την αναζήτησή σου, ψάξε με μέθοδο και στοχευμένα. Ερμήνευσε τα δεδομένα που συνέλεξες και χρησιμοποίησέ τα για αυτό χρειάζεσαι.

Ξεκίνα μαζί μας το ταξίδι της αναζήτησης με τα σωστά εφόδια και τις τεχνικές.

Emotional Intelligence Skills

Η λογική συνδυάζεται, συνεργάζεται και αλληλεπιδρά με τα συναισθήματά μας. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε συναισθήματα, τόσο τα δικά μας όσο και των άλλων, να τα ονομάζουμε και να τα περιγράφουμε με ακρίβεια και να εκμεταλλευόμαστε τη συναισθηματική κρίση μας μαζί με τη λογική για να υιοθετούμε την καταλληλότερη συμπεριφορά.  Έχει αποδειχθεί, άλλωστε, ότι τα συναισθήματα συμβάλλουν στην κατανόηση και την ερμηνεία του κόσμου.

Εσύ μπορείς να διακρίνεις καθαρά τα δικά σου συναισθήματα και των άλλων; Μπορείς να τα συνδυάζεις αποτελεσματικά και να τα αξιοποιείς προς όφελος των συμμετεχόντων και της επικοινωνίας;

Το Career Skills είναι πλήρως επιδοτούμενο χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες.

Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής  εδώ.

Advertisements