Χορηγοί/Υποστηρικτές

depafisikon

H ΔΕΠΑ, έχοντας επίγνωση της ευθύνης που συνεπάγεται ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην εθνική μας οικονομία, από την ίδρυσή της ακόμα, ενέταξε τις Υπεύθυνες Εταιρικές Πρακτικές στη συνολική στρατηγική της εταιρείας. Η εθελοντική ενσωμάτωση αυτών των αξιών συνεχίζει σήμερα να αποτελεί ακλόνητη ηθική δέσμευση της εταιρείας για έναν κώδικα ορθής συμπεριφοράς που, παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη, συμβάλλει ώστε η επίδραση της ΔΕΠΑ στον άνθρωπο και στο περιβάλλον να έχει σταθερά θετικό πρόσημο.

Για τη ΔΕΠΑ είναι αυτονόητο ότι η οικονομική ανάπτυξη έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με την κοινωνική ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος. Η αντίληψη αυτή αποκτά ακόμα πιο ξεχωριστή σημασία, αν αναλογιστεί κανείς την ηγετική θέση και τον καταλυτικό ρόλο της εταιρείας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η ΔΕΠΑ με την πολύχρονη εμπειρία της έχει έντονη παρουσία στον ευρύτερο ενεργειακό χώρο. Από το 2007 δραστηριοποιείται ως όμιλος εταιρειών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της βιομηχανίας φυσικού αερίου, ανταποκρινόμενη επιτυχώς στις προκλήσεις της αγοράς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κοινοτικής Νομοθεσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει και ενισχύει, μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων της, όλα τα έργα της ΔΕΠΑ και ιδίως αυτά των οποίων η θετική συνέργεια ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και εκτείνεται στο χώρο της ΝΑ Ευρώπης και συνακόλουθα στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο. Ενδεικτικά αναφέρονται τα έργα των διασυνδέσεων Τουρκία-Ελλάδα, Ελλάδα-Ιταλία, Ελλάδα-Βουλγαρία, ο νέος σταθμός αεριοποίησης LNG στη βόρειο Ελλάδα, με πολύπλευρη σημασία στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής αφού πέραν των άλλων, συμβάλλουν στην διεύρυνση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου, στην εδραίωση συνθηκών ανταγωνισμού και ασφάλειας τροφοδοσίας, στην ανάπτυξη ενδιάμεσων αναδυόμενων αγορών και στην ενίσχυση δημιουργίας περιφερειακών αγορών.

Με βασικό μοχλό τη ΔΕΠΑ διευρύνονται οι επενδυτικοί ορίζοντες και πολλαπλασιάζονται οι επιχειρηματικές ευκαιρίες σε όλο το πλέγμα των δραστηριοτήτων, μέσα και έξω από την χώρα.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η ΔΕΠΑ εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη φροντίδα για κοινωνική ευημερία, με ένα πολύπτυχο πρόγραμμα και μία σειρά από πρωτοβουλίες που αφορούν :

τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της πράσινης
την ευημερία της κοινωνίας, με έμφαση στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται
την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού
τη στήριξη των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης
την ενίσχυση του αθλητισμού και της εκπαίδευσης
το σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες
και φυσικά, την έμπρακτη, ενεργή προστασία του περιβάλλοντος η οποία αποτελεί για την εταιρία θεμελιώδη προτεραιότητα

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΔΕΠΑ http://www.depa.gr

Το φυσικό αέριο μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Δεν είναι συμπτωματικό ότι η κίνηση αυτοκινήτων με φυσικό αέριο αποκτά όλο και περισσότερους φίλους.

Οδηγώντας ένα όχημα κίνησης με Φυσικό Αέριο επιτυγχάνει κανείς σημαντική οικονομία στο κόστος καυσίμου ανά χιλιόμετρο. 1 κιλό φυσικού αερίου κίνησης είναι ενεργειακά ισοδύναμο με 1,5 λίτρα Βενζίνη, 1,3 λίτρα πετρέλαιο και 2 λίτρα υγραέριο.

Πρόκειται για το είδος πρωτογενούς ενέργειας που διαδίδεται ταχύτερα διεθνώς, καθώς υπερέχει σε πολλά σημεία έναντι των αντίστοιχων ενεργειακών μορφών. Θεωρείται το καύσιμο του 21ου αιώνα και συγχρόνως η «γέφυρα» μετάβασης από τις συμβατικές στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Ας μην ξεχνάμε ότι βασική ιδιότητά του είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Περισσότερα στοιχεία για την αυτοκίνηση με φυσικό αέριο θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.fisikon.gr.


16443473_10210751313155524_1609076067_n

Σύντομη Ιστορική αναδρομή στα 134 χρόνια ιστορίας της οινοποιίας.

Η εταιρεία Μπουτάρη Οινοποιητική ιδρύθηκε το 1879 από τον Ιωάννη Μπουτάρη και σήμερα διοικείται από τον εγγονό του Κωνσταντίνο Μπουτάρη. Η εταιρεία σφράγισε το ξεκίνημα της με ένα ιδιαίτερα καινοτόμο εγχείρημα, την δημιουργία της «ΝΑΟΥΣΣΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ», του πρώτου ερυθρό εμφιαλωμένο κρασιού που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Το 1906 κτίστηκε και το πρώτο ιδιόκτητο οινοποιείο & κάβα λιανικής στη Νάουσα, το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε Μουσείο Κρασιού.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1930 ο γιος του Ιωάννη, Στέλιος αναλαμβάνει τα ηνία και ανοίγεται και προς μεγάλες αγορές του εξωτερικού ξεκινώντας από την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Αίγυπτο. Τη μεταπολεμική περίοδο, επεκτείνει τις δραστηριότητές της εταιρίας στην Αθήνα και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 οι δύο γιοί του Στέλιου, Γιάννης & Κωνσταντίνος παραλαμβάνουν την σκυτάλη ο πρώτος στον Οινολογικό και ο δεύτερος στο Εμπορικό & Οικονομικό τομέα. Επενδύουν στην παραγωγή και το 1978 εγκαινιάζεται το υπερσύγχρονο οινοποιείο-εμφιαλωτήριο στην Νάουσα, όπου είναι και σήμερα η κύρια παραγωγική μονάδα της εταιρίας. Η δεύτερη και καθοριστική στροφή της εταιρίας προς την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας είναι η στροφή της προς την αμπελουργία και η επιστημονική ενασχόληση της με όλα τα στάδια της δημιουργία του προϊόντος με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Το 1995 εντάσσεται στο δυναμικό της εταιρίας η κόρη του Κωνσταντίνου Μαρίνα, που σήμερα έχει την ευθύνη του Marketing και το 2004 η Χριστίνα που σήμερα έχει την ευθύνη των εξαγωγών στην Αμερική & στην Αυστραλία.

Επενδύσεις σε οινοποιεία και αμπελώνες

Η εταιρία αποφασίζει να επεκτείνει τις οινοποιητικές και αμπελουργικές δραστηριότητες σε σημαντικές αμπελουργικές ζώνες Ονομασίας Προέλευσης ανά την Ελλάδα και έτσι τις επόμενες δεκαετίες επενδύει σε αμπελώνες, οινοποιεία και εξοπλισμό: στην Γουμένισσα το 1984, στην Αττική το 1980 με την συνεργασία της με την Ρωξάνη Μάτσα στην Σαντορίνη το 1989. Το 1990 πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά επενδύοντας στον οινοτουρισμό, μέσω της δημιουργίας επισκέψιμων χώρων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα οινοποιεία της στην Νάουσσα, στην Γουμένισσα, στην Σαντορίνη και αργότερα στην Κρήτη. Το 1991 επεκτείνεται στην Μαντινεία με την εξαγορά της οινοποιίας Καμπά, και το 2004 στην Κρήτη με την εξαγορά ενός αμπελώνα και την δημιουργία ενός οινοποιείου στο Σκαλάνι. Με τα οινοποιεία αυτά συμμετέχει ενεργά στην αμπελοοινική, πολιτιστική και κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της κάθε περιοχής. Τα 6 οινοποιεία στην Ελλάδα αποτελούν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρεία καθώς της δίνουν την ευκαιρία να πειραματιστεί στο αμπελουργικό τομέα με τον εγκλιματισμό των ποικιλιών στις πιο κατάλληλες περιοχές, και παράλληλα να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων από τις πιο σημαντικές περιοχές της Ελλάδος. Το 2006 η οινοποιία Μπουτάρη πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά όντας η πρώτη ελληνική οινοποιία που επεκτείνει τις δραστηριότητες της εκτος Ελλάδος. Εξαγοράζει το Domaine de Mayrac, ένα οινοποιείο που περιβάλλεται από έναν αμπελώνα 700 στρεμμάτων βιολογικής καλλιέργειας στην Νότια Γαλλία.

 

Υποστηρικτές

screenshot_21

Γνώση, έμπνευση, ενημέρωση, λύσεις, είναι οι λέξεις που αποτελούν τον πυρήνα του επιχειρώ. Σαν σύγχρονο επιχειρηματικό portal θέλει να προσφέρει την καλύτερη ενημέρωση, την καλύτερη εμπειρία και τις περισσότερες ιδέες και λύσεις. Είναι πάντα κοντά στο κοινό του που αναζητά ευκαιρίες, ερεθίσματα και προτάσεις, προσπαθώντας να είναι μπροστά από τις εξελίξεις. Στόχος του είναι να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει, να αποτελέσει μία πηγή άντλησης γνώσεων και ιδεών, για νέους και μεστούς επιχειρηματίες, για ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιώτες και φοιτητές. Σκοπός του είναι να μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια κάθε ανθρώπου που είναι ενεργός στην επιχειρηματική σκηνή του σήμερα.


7η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων

Περισσότερα για τις δραστηριότητες της 7ης Δημοτικής Κοινότητας θα βρείτε εδώ.


15052003_10154049137872283_1935248247_o

To Epixeirein.gr ξεκίνησε ως blog τον Ιούλιο του 2007 και δημιουργήθηκε για να μοιραστούμε σκέψεις, απόψεις, και ιδέες, πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας και Marketing (ήταν από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα). Σήμερα αποτελεί μια δυναμική κοινότητα όπου επιχειρηματίες, φοιτητές, άνθρωποι του Marketing, και Σύμβουλοι όλων των ειδικοτήτων, έρχονται για να βρουν αλλά και μοιραστούν ιδέες πάνω στο Marketing, την ανάπτυξη επιχειρήσεων, την αύξηση πωλήσεων και πελατών αλλά και να ενημερωθούν για ζητήματα επιχειρηματικότητας. Περισσότερα θα βρείτε εδώ .


infospoudes

Το Infospoudes.gr είναι ένα εκπαιδευτικό portal που παρέχει έγκυρη πληροφόρηση για εκπαιδευτικά θέματα και προγράμματα σπουδών. Καταχωρεί και προβάλλει εκδηλώσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικά συνέδρια κι ομιλίες για όλους τους τομείς εκπαίδευσης. Λειτουργεί από το 2010 κι αποτελεί σταθμό για όσους θέλουν να επενδύσουν στην εκπαίδευση κι επιμόρφωση. Περισσότερα για τα εκπαιδευτικά θέματα και σεμινάρια θα βρείτε εδώ.
Advertisements